top of page
לוגו בלוג
לוגו הלוחשת לבצקים

רוצים לדעת הכל ראשונים? הרשמו חינם לניוזלטר שלי

ההרשמה נקלטה!

תמונת הסופר/תnoa einat

מריטוצו מהחלומות

עודכן: 10 באפר׳ 2021

כשהגעתי לבקר בטחנות הגדולות של א"י ישר התאהבתי! באנשים, קמחים, אהבה שלא נגמרת. והפעם בחנוכה ! אחרי יום צילומים מעלף יצרנו לכם מתכונים משוגעים לחג! סדנת זום היסטרית והמון הפתעות. אז בואו נתחיל במתכון הראשון! קבלו את המריטוצו! לחמנייה רומאית, רכה ואוורירית מבצק בריוש, ממולאת בקצפת וניל היסטרית, האיטלקים אוכלים מריטוצו לארוחת בוקר אבל שלא תטעו זה לא מאפה מתוק במיוחד.



צילום: מנחם גרייבסקי



אז קדימה למתכון:

500 גרם (½3 כוסות) קמח כוסמין לבן או קמח חלה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

25 גרם שמרים טריים / 8 גרם שמרים יבשים

2 ביצים

200 גרם חלב

1/2 (100 גרם) כוס סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

140 גרם חמאה רכה

קורט מלח

1/4 כפית מחית וניל

ביצה טרופה להברשה לפני האפייה

לסירופ סוכר

1/2 כוס סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

3/4 כוס מים

לקרם

250 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפות פודינג וניל

3 כפות סוכר

1/4 כפית מחית וניל

אבקת סוכר לקישוט

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח כוסמין לבן ושמרים ומערבבים מעט.

מוסיפים את הסוכר, הביצים, הוניל והחלב, מוסיפים את החמאה הרכה בחתיכות קטנות.

מתחילים בלישה במהירות בינונית, לאחר שמתקבל בצק אחיד מוסיפים קורט מלח, ממשיכים ללוש מספר דקות נוספות עד בצק חלק.

מכסים בניילון נצמד, ומניחים להתפחה 45 דקות בטמפ' החדר / לילה במקרר.

מקמחים מעט את המשטח, מוציאים את הבצק מהקערה ויוצרים 12 עיגולים שווים.

יוצרים נקניק שמן מכל כדור, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, להתפחה במשך כ-45-30 דקות בטמפ' החדר.

מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו, מברישים את הלחמניות בביצה ומכניסים לאפייה למשך כ-20 דקות עד הזהבה.

ברגע שהלחמניות יוצאות מהתנור מפנקים אותן בסירופ סוכר (מרתיחים את החומרים ביחד).

מניחים ללחמניות להתקרר ובינתיים מקציפים את כל החומרים של הקרם לקרם יציב.

לאחר כשעה, כשהלחמניות התקררו לחלוטין, חותכים את הלחמנייה באמצע כמעט עד הסוף וממלאים לאורכה את הקרם שהקצפנו.

מיישרים את הקרם עם פלטה קטנה, מניחים את הלחמניות על צלחת הגשה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.


396 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


תגובות:

bottom of page