top of page
לוגו בלוג
לוגו הלוחשת לבצקים

רוצים לדעת הכל ראשונים? הרשמו חינם לניוזלטר שלי

ההרשמה נקלטה!

תמונת הסופר/תnoa einat

סופלה שוקולד אמיתי

עודכן: 7 באפר׳ 2020

יש את התקופה הזאת בחורף שמגיעים החשקים... החשק שלי הוא להתפנק בסופלה אמיתי בתקופה הזאת.... בעצם סופלה אפשר לאכול תמיד. זהו מתכון שאני אוהבת במיוחד, קינוח שמשמח אותי, שמעודד אותי ומזכיר לי כמה התחום הזה הוא מדהים. ואם כבר הגענו ליום הסופלה הבינלאומי אז זה הזמן לפנק מישהו שאתם אוהבים מסופלה שוקולד אמיתי. קינוח קל אבל שמכינים אותו על המקום.





חומרים ל6 יחידות של סופלה

100 גרם שוקולד מריר

30גרם חלמון

150  גרם חלב

10 גרם קורונפלור

100 גרם חלבון

50 גרם סוכר

לשימון התבניות:

מעט חמאה

מעט סוכר אופן הכנה:

*מברישים את הכלים האישיים של הסופלה בחמאה בטמפרטורת החדר, בעיקר בדפנות ובתנועות מתחתית הכלי כלפי מעלה.

*שופכים מעט סוכר לכול כלי ומסובבים אותו כדי שהסוכר יידבק לחמאה. נפטרים משארית הסוכר.

*ממיסים את השוקולד בבן מארי/במיקרו בפולסים קצרים.

*מכינים קרם פטיסייר: בסיר מרתיחים את החלב.

*בינתיים טורפים את החלמונים והקורנפלור.

*לאחר רתיחה מוסיפים אליו את תערובת הקורנפלור והחלמונים וטורפים במהירות עד לביעבוע.

*שופכים את קרם הפטיסייר על השוקולד המומס ומערבבים היטב עד תערובת חלקה.

*מצננים את הפטיסייר במשך חצי שעה במקרר בקערה עם ניילון נצמד על פניו.

*מחממים תנור ל190 מעלות.

*מקציפים את החלבונים והסוכר – הוספת הסוכר נעשת בהדרגה, עד למרנג רך, יציב ונוח לקיפול.

*מקפלים את המרנג לתוך הפטיסייר ב3 פעמים.

*1/3 בטריפה *1/3 בקיפול *1/3 נוסף ואחרון עד לקיפול הומוגני אבל בעדינות.

*מעבירים את התערובת לשק זילוף, חותכים חור גדול ומזלפים עד הסוף. *מיישרים עם פלטה ומורידים שאריות בעזרת האצבע בתנועה סיבובית על הקצוות. *מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך 10-12 דקות. *את הסופלה אוכלים באותו הרגע שהוא יוצא, 2 דקות לאחר מיכן הוא נופל.

1,101 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


תגובות:

bottom of page