החגים תמיד מלווים בהמון בישולים והכנות במטבח ולפעמים כל מה שצריך זאת עוגת דבש ב5 דק עבודה. את המתכון הזה הרכבתי לפני שנתיים כשפתחתי את הסטודיו בקריית אונו והחלטתי לתרום 300 עוגות דבש לאנשים שזה יעשה להם טוב על הלב. העוגה הזאת הכי קלה שתפגשו, רכה, טעימה ואי אפשר להפסיק לאכול אותה.
צילמה:שרית עטר אהובתי
עוגת דבש קלה להכנה : חומרים : ל2 תבניות אינגליש קייק 4 ביצים בגודל L ½ כוס סוכר לבן(100 גרם) ¾ כוס שמן (150 גרם)
כוס דבש (360 גרם) 1 כוס מים חמים עם תיון של תה כהה(240 מ"ל) 1 כפית קינמון קורט אגוז מוסקט (לא חובה) ½ 2 כוסות קמח לבן (350 גרם) 10 גרם אבקת אפייה (שקית) ½ כפית אבקת סודה לשתייה תהליך הכנת העוגה: – מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק. מומלץ להניח גם נייר אפייה בתחתית ו/או בדפנות.
– מכינים תה חזק: ממלאים כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים. מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה.
- בקערה גדולה טורפים את הביצים עם הסוכר, לאחר מכן מוסיפים את השמן, הדבש, התה וטורפים היטב .
-מוסיפים את הקינמון, אגוז מוסקט, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים מינימום עירבוב עד שאין גושים של קמח, חשוב לא לערבב יותר מידי.
- מעבירים ל2 תבניות אינגליש קייק משומנות היטב .
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל165 מעלות ואופים למשך 30-40 דק עד שהעוגה זהובה והקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים .
- רצוי לעטוף את העוגות במגבת ברגע שהן יוצאות מהתנור.
בתאבון!
חג שמח ! אגב ראיתם את החוברת מתכונים לחגים ? אם לא אז זה הזמן!
Comments