בואו נכין קרפ סוזט- אושר פריזאי .
בחודש אוקטובר הייתי אמורה לטוס לפריז, 8 שנים שלא הייתי בפריז- העיר האהובה עלי בעולם .
מחכה לטיול הבא שלי בפריז בינתיים מפנקת אתכם במתכון שווה בטירוף לקרפ סוזט- קרפ ברוטב קרמל תפוזים אלוהי ואני הוספתי קרם פטיסייר .

חומרים :ל8 קרפים
250 גרם קמח
קורט מלח
1 כפית סוכר
2 ביצים טרופות
400 מ"ל חלב
100 מ"ל מים
20 גרם חמאה מומסת
2 כפות גרידת תפוז
חמאה או שמן לטיגון
לקרם פטיסייר
2 חלמונים
½ כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
1 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
40 גרם חמאה
לרוטב:
125 גרם סוכר
250 מ"ל מיץ תפוזים
1כפית גרידת תפוז
4 כפות גראנד מרינייה / וויסקי
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
תהליך ההכנה:
-מערבבים את כל התערובת של הקרפים- טורפים היטב לתערובת חלקה.
-מחממים מחבת עם קוביית חמאה ומתחילים לטגן את הקרפים מ2 הצדדים
*אין צורך להוסיף עוד חמאה בין הפעמים, חשוב שהקרפ יהיה דק
הכנת הקרם פטיסייר:
-בסיר שמים חלב,וניל ומביאים לרתיחה.
-בקערה קטנה טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור
-מוסיפים את התערובת חלב על החלמונים בהדרגה, תוך כדי טריפה ללא הפסקה.
-מחזירים לסיר וטורפים היטב עד שהתערובת מתייצבת ומתחילה לבעבע
-מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה.
-מצננים עד לשימוש, אם הקרם מסמיך מידי טורפים אותו עם מטרפה(לפתוח אותו בשפה המקצועית).
הכנת הרוטב קרמל תפוזים
-ממיסים את הסוכר במחבת גדולה על אש נמוכה, עד שמתקבל קרמל זהוב. מטים את המחבת בזהירות, על מנת שהקרמל ישחים באופן אחיד ולא ישרף בחלק מהאזורים.
-מוסיפים את המיץ תפוזים והגרדת תפוז ומרתיחים עד שכל הגושים נמסים .
-מוסיפים את הקרפים המקופלים למחבת
-שופכים את האלכוהול ומדליקים בזהירות ! את המחבת עם גפרור/ ברנר שהאש נעלמת מוסיפים את החמאה עד שהיא נמסה, מעבירים לצלחת ונהנים מכל ביס של אושר.
תהנו! אל תוותרו על המתכון הזה כי הוא אושר גדול אני מבטיחה לכם !
הכנתם ? ספרו לי איך יצא!
Commentaires